CaféLeszbosz

Eme blog arra a melegen nemes feladatra tesz kísérletet, hogy csokorba gyűjtsön mindent, ami a leszbikussághoz kötődik, csak kicsit másképp szól a „másságról”: elsősorban kulturális vonatkozásait veszi hanyagul szubjektív eleganciával górcső alá leszbikus univerzumunknak, legyen szó irodalmi alkotásokról, filmekről, egyéb művészeti ágakról, „méltán hírességekről”. Vagyis aki dielvördről, imedzsinmíendjú-ról, Madonna, Britney és egyéb trendi hölgyhírességek nemzeteket átívelő csókváltásainak misztikus üzenetéről, Lindsay Lohan leszbikus kalandjairól és EcetTera… akarna e helyütt olvasni, az egy másfajta kávézóba üljön be, amolyan gyorsbüfésbe:-)

Bemutatkozás

Ladies and Ladies and Gentlewomen!:-)

I am Gina…(but not Gershon, és mégcsak nem is a nagy Loló:-)
Teljes nevem Venus Aphrodité Gina Monologue, de szólítsatok csak Ginának…

Friss topikok

A HÖLGY KISSÉ LESZBIKUS...

GinaM 2011.02.13. 19:09

E képzeletbeli rovatsorozatunkban világhíres leszbikus hölgyek (bár ezt írnom sem kellene) kerülnek bemutatásra, amolyan Gina-stílusban.

És hát ki mással is kezdhetnénk a sort, mint a legelsővel, aki azonnal meg is kívánja, hogy rovatcímünkön mindjárt módosítani kelljen kicsit: a hölgy ugyanis nagyon leszbikus! Olyannyira, hogy mi utódok is róla, pontosabban arról a szigetről kaptuk polgárjogot nyert gyűjtőnevünket, ahol életét töltötte…Nem árulok zsákbamacskát, elsős gimnáziumi irodalomóráink idétlen összevihogásainak (hogy mi is ez…? egy nő, aki nőkhöz írta forró hangú verseit…? hát izé, hehehe…), magyar tanáros pironkodásainak tárgya és alanya, az „ibolyafürtű, szent, édesmosolyú” Szapphó következik most!  

Címkék: kultúra művészet leszbikus szapphó

2 komment

BEMUTATKOZÁS

GinaM 2011.02.12. 16:30

Ladies and Ladies and Gentlewomen!:-)

 I am Gina…(but not Gershon, és mégcsak nem is a nagy Loló:-)

Teljes nevem Venus Aphrodité Gina Monologue, de szólítsatok csak Ginának…

Igazi tér- és időutazó vagyok. Lélekvándor. Leszboszban születtem, a vidám görög időkben Szapphó tanított hárfázni, a "sötét" középkorban egy francia apácazárdában értek bizonyos megvilágosodások, az ezt követő évszázadokat többnyire híres költőnők és királynők titkos budoárjaiban töltöttem bensőséges bizalmasként (Svédországtól Pétervárig), a huszadik század első évtizedeiben lornyonosan-nyakkendősen (az itt látható festmény épp akkor készült mikor valaki levette rólam a nyakkendőt és persze a lornyont:-) szipkáztam végig Bécs, Berlin, London és Párizs éjszakai életét nagy színésznők kitartottjaként, a hatvanas években is folytattam a szeretkezést Janis Joplin dalaira mert beleuntam a háborúkba, a hetvenes években szerencsésen megúsztam, hogy NDK-s sportolónő legyek, a nyolcvanas évekbe csókkal és körömmel kapaszkodtam, a kilencvenes években Oroszhonban leszbikus zenekart alapítottam aztán…

Aztán átléptem a virtuális valóságba…és felcsaptam bloggernek…

 

 

 

 

 

 

Címkék: kultúra művészet leszbikus

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása